Nyheter

Tre KSSS ekipage tar ledningen på JSM

2013-06-15 - Träning Andrea Holm,Bräda, Ida Svensson/ Rasmus Rosengren 29er och Lukas Bergman laser R tog ledningen efter första dagen på JSM här i Göteborg. Strålande seglingsväder på en perfekt arena.

Perfekt upptakt för både arrangörer och seglare från KSSS. En god bris 6 -7m/s från sydsyd väst som efterhand gick över till en stund på Syd syd ost. Starkast på den yttre banan imponerade Lukas Bergman som efter serien 2,2,1 gick upp i ledningen Lite för försiktiga undanvindar  och för stor respekt för domarens gula flagga gör seglarna alldeles för "stela" i båtarna. Lukas tappar två poäng idag på grund av detta.

Ida och Rasmus 29er klassen seglar stabilt in två spikar i grupp seglingen efter två omgångar på den inre publikfriande banan. En kvaldag kvar i ett lite för lågt tempo på racen innan vi går in i semin.

Andrea Holm var vass redan förra året på Kona brädan men brädar alla tjejer och killar på samma bana. Ledning efter tre race.

På E jolle banan överraskade Simon Bluchert ,Jonathan Gullbring, och Kalle Olsson idag. Lussan Törnsten delar en 6:e plats , men är inte nöjd med det.

På Zoombana tar våra tjejer kommandot i mixed fleet även om Theodor Kraft är bästa KSSS kille på en 7 :e plats . Malin Sandholm på en 8 e plats och Paulina Karlsson på en 11 plats.

Våra optimistjolleess visar vägen med 4 seglare topp 12 totalt i de 235 båtar starka fältet.

Vi kör vidare imorgon dag två, vi låter åskvädren passera i natt och hoppas på en lika fin seglingsdag imorgon, även om inte solen skiner på oss som den gjorde idag.