Tung dag för Shuwalow/Klinga

Nådastöt höll inte ända fram. Det började bra på dagens första race för Tim och Hanna ända till sista länsen, där de valde att gippa för att ligga i det gamla trycket på höger sidan av banan.

Den byn tog slut och bakifrån kom en ny med mera tryck och halva fleeten passerade då de låg på en säker 5 ;e plats som blev till en tung 15:e.

Inför det sista racet krävdes en seger för plats i finalen. Efter en bra start blev det inte riktigt bra den sista biten in mot kryssmärket. Rundade 12:a. Efter en riktigt bra läns avancerade de upp till 6:e plats och de såg ut som att första kryssen fördel skulle stå kvar, men vinden tog slut igen och andra kanten gick inte att hålla emot. Det passerade nio båtar igen som på första seglingen och medaljracet blev till intet. Självklart ett besviket team som passerade mållinjen.

En 17:e och nionde nationsplats totalt med ett race kvar att segla.

Sandra Sandqvist/ Tomas Westergren fick inte till farten i den lätta vinden idag och blev också lite för passiva i starterna som annars har varit parets styrka. Sexa i silverfleeten är ändå en bra första insats för framtiden.

Vi kommer att avrunda med en kanoninsats imorgon.

Björn Johansson