Nyheter

Stålheim och Östling/Torlén seglar medaljrace i Miami....

2013-02-02 - Kappsegling En blåsig dag på Key Biscayne bukten hör till ovanligheterna, därför känns det extra bra att 49er Östling/Torlén håller sig kvar i toppen.

De har seglat sen oktober och Sebbe har varit ute i footstrapsen två ggr innan idag, visar att de har potential.  Vi kommer att se mer av dessa killarna också. 5,6,2 i dagen seglingar. Redan här är vi nöjda med insatsen, men vi vill mer, säger Sebbe och Kalle i kör. Nils Åkervall/ David Jonsson har seglat bättre och säkrare hela veckan och avslutade med riktigt bra första kryssar i dagen seglingar. Vi har lite att jobba på i tekniken säger Nils. 8,7,8 i dagens race. Final imorgon, där en båt har en spik med sig in. Den båt som vinner två race, vinner regattan.

Jesper började dagen bra, seglingsmässigt, men fick en OCS i ett race, vilket gjorde att en amerikan smet förbi i sammandraget och ligger nu tvåa i totalen. Nu gör det inte så mycket då topp tio går till medaljrace. Nyheten i laserklassen blir att medaljracet seglas i tre race med dubbla poäng. Jesper har ett mycket bra utgångsläge och han går för vinst.

Adam Holm seglade idag semifinal, men kunde inte matcha de andra brädorna där. RSX har det bästa fleetet här i Miami med  sju seglare som seglade OS 2012. Adam kände att han inte hängde med i planingsförhållanden, men i lite lättare var han snabb. Vi kommer att se mer av vår unge talang.

KSSS barometern

2. Jesper Stålheim                                         Laser Std           medaljrace topp 10

3. Sebastian Östling/ Kalle Torlén                49er                   medaljrace topp 6

10. Nils Åkervall/ David Jonsson                 49er                   slutresultat

11. Adam Holm                                              RSX bräda        slutresultat

Följ oss gärna på

http://mocr.ussailing.org/index.php/results/

Björn Johansson