Nyheter

Två KSSS-medaljer med mersmak

2013-06-26 - Träning Laserseglarna höll ihop ända in i kaklet.

Josefin Olsson gjorde den bästa medaljracet resultatmässigt, men var inte nöjd med insatsenMånga småmisstag, men det gjorde ju inget för de andra seglade ändå sämre, kommenterade Josefin som blev trea totalt och vinnare av KSSS-barmometern vilket är den största äran av dem alla.

Det blev spännande i alla medaljfinalrace idag. En västlig vind mellan 6 -10 m. Väldigt byiga förhållande i både styrka och riktning. Likadant som det varit genom hela tävlingen.

Först ut var Nacran, Tim Shuwalow och Hanna Klinga. De seglade riktigt bra hela medaljracet till det gjorde två halva nosedives 100 m före målgång i ledningen,  på grund av de tappade de två båtar och blev fyra till slut totalt.

470 killarna näst på tur och de var med ihop med ledande båt i en klunga på fyra vid första kryssen trots en straff tagning( kollision med CHN. En felbedömning där de prövade att gå före för babord). Gjorde en fantastiks läns upp som tvåa och låg det även efter andra kryssen. Sen blev de lite för övermodiga och kom inte med en by. Alla fyra båtarna gick i mål samtidigt med svenskarna dömdes som fyra och blev fyra totalt. Sur avslutning på en bra vecka.

Jesper gick ut som ledare, men fick inte till kryssarna alls idag trots att han rundade två efter första länsen. Medaljracet slutade ändå med en medalj till Jesper, men känns som en förlust.

Nästa steg för våra elitseglare blir mästerskapsseglingar och träning under juli. Först ut är 49er klassen som seglar EM i Århus med början på måndag. Nacra har VM i Haag i slutet på månaden Ny chanser nya vinstermöjligheter.

Det känns stort att få in fyra KSSS båtar in i medaljracet. Två medaljer är bra utdelning, men jag vet att det finns mer att hämta.

Vi kör vidare………..

 

 Resultaten inför medaljracen imorgon

3. Josefin Olsson                                                     Laser R

3. Jesper Stålheim                                                  Laser S

4. Anton Dalhlberg/ Fredrik Bergström          470

4. Tim Shuwalow/Hanna Klinga                         Nacra

14. Sandra Sandqvist/Tomas Westergren     Nacra

13. Sanna Mattson/ Sara Rosell                         49er FX

21. Sebastian Östling/ Kalle Torlén                         49er

31. Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark               49er

41.Nils Åkervall/ David Jonsson                             49er

42. Magnus Castenfors/ Calle Jr  Johansson            470

52. Claes Törnsten                                                  Laser