VM guld till KSSS båt

VM i X35 har under veckan genomförts i vattnen utanför Malmö och för oss på North Sails Sports Wear avslutades det på bästa sätt, med VM-guld.

Inför sista dagens seglingar hade vi en knapp ledning framför finländska Audi. Dagen bjöd på förhållandevis svåra förhållanden med vindar mellan 9-12 m/s, krabb sjö och en och en halv knops ström. 

Den första seglingen började med en dålig start följt av dåligt vägval på första kryssen, vi kämpade oss till en åttonde plats, men med Audi som vinnare av racet hade vi tappat ledningen och inför sista seglingen var vi tvungna att vara före Audi i mål och dessutom ha en båt mellan oss och Audi. Upplägget kunde knappast vara mer dramatiskt. 

I den sista starten lyckades vi komma iväg bra och med god fart och bra vägval rundade vi första märket som 2a och Audi en bra bit bakom oss. Med stabil segling under sista racet med bra bevakning på Audi gick vi till slut i mål som 3a och VM guldet var säkrat. 

Med ombord var Mark Hallquisth, Niklas Norlén, Björn Österberg, Viktor Österberg, Hanse Thorslund, Peter Thorwid, Stefan Eriksson och Mikael Lindqvist.

/Mikael Lindqvist