eWork Sailing Team jagar guldet i VM-finalen

eWork Sailing Team med Björn Hansen, Gustav Tempelman, Phillip Kai Guhle, Sebastian Wedel och Mathias Bredin flyger nu till Kuala Terengganu i Malaysia för att förbereda sig inför Monsoon Cup, VM-finalen i matchracing, som startar på tisdag och avslutas lördag 30 november.

KSSS-besättningen ligger på en tredjeplats inför avslutningen men med ”striking distance” på guldet och ”neck-to-neck” med tvåan, fjolårets världsmästare, Ian Williams.

– Det känns väldigt inspirerande att åka till Malaysia med en bra chans på guldet. Vi behöver dock ha två team mellan oss och nuvarande ledaren Taylor Canfield, från Jungfruöarna, för att passera och ta guldet. Samtidigt måste vi vara före Williams och Adam Minoprio från Nya Zeeland så det är ett riktigt getingbo, säger Björn och fortsätter:

– Vi känner oss dock starka och har erfarenhet från förra årets avslutning när vi hade en liknande situation. Skillnaden nu är att det är flera team inblandade i medaljstriden.

Monsoon Cup startar alltså på tisdag och avslutas på nästa lördag. Tävlingen kan följas LIVE på www.wmrt.com

– Vi hoppas våra svenska supportrar följer oss och hejar på oss. Det är kul att stödet är så stort som det är. Det är många som hör av sig och vill önska lycka till och höra hur läget i laget är”, avslutar Björn.