eWork Sailing Team klara för kvartsfinal i Malaysia.

När tredje dagens seglingar av VM-finalen i matchracing avslutades på torsdagen stod det klart att KSSS besättningen med Björn Hansen, Gustav Tempelman, Phillip Kai Guhle och Mathias Bredin är klara för kvartsfinal. Detta efter att ha vunnit två av dagens fyra matcher

- Vi hade en bra dag. Det var otroligt svårt på banan med väldigt lätta och skiftande vindar. Att ändå ta två poäng känns bra och att säkra kvartfinalplatsen är skönt. Nu gäller det att ladda inför morgondagen och se vem vi får möta i kvarten, säger Gustav.

Taylor Canfield är redan klar vinnare av gruppseglingarna även om några matcher återstår imorgon. eWork Sailing Team möter lokala stjärnan Jeremy Koo i sin sista match och vinner de den så är de tvåa till fyra i grundomgången. Vinnaren av grundomgången väljer sin motståndare i kvartsfinalen. Därefter väljer den näst högst placerade som ej blivit vald osv.

- Det känns som att det inte spelar någon roll vem man möter, alla som tar sig vidare är tillräckligt duktiga för att ta sig vidare och vinna hela regattan. Det handlar om att ha två riktigt bra dagar nu, och det ska vi ha, avslutar Gustav. 

Seglingarna kan följas LIVE via www.wmrt.com med början ca 03.00 svensk tid och kvartsfinalerna från kanske 06.00 imorgon fredag.

/Björn Hansen