eWork Sailing Team utslagna i VM-finalen

Det gick inte hela vägen för Björn Hansen, Gustav Tempelman, Phillip Kai Guhle och Mathias Bredin när kvartsfinalerna av Monsoon Cup seglades under fredagen.

KSSS-teamet förlorade mot Mathieu Richard med 2-1 efter att kvartsfinalserien kortats ned till "bäst-av-tre" istället för "bäst-av-fem".

- Det spelar ingen roll att det blev avkortat format, vi borde tagit oss vidare ändå. Vi var före i samtliga matcher men drog på oss straff som vi inte hann ta före målgång trots att vi ledde runt sista märket. Jag tror aldrig jag varit så här besviken tidigare, berättar Björn.

eWork Sailing Team slutade trea i grundomgången och fick välja att segla mot antingen Mathieu Richard, FRA, Phil Robertson eller Adam Minoprio, båda NZL. Valet föll på fransmannen.

- Det finns inga lätta motståndare men vi kände ändå att vi slagit Mathieu inbördes ofta under året och att det var ett bra val. Det räckte dock inte den här gången och nu känns det bara väldigt tomt, säger Gustav.

Imorgon lördag avslutas Monsoon Cup och frågan är nu om VM-titeln går till regerande världsmästaren Ian Williams från Storbritannien eller till fjolårets Monsoon Cup-vinnare Taylor Canfield från Jungfruöarna.

 - Om Willams vinner får Taylor inte komma bättre än trea för att Williams ska vinna. Dessutom är det så att vi tar bronset förutsatt att Phil Robertson inte vinner hela regattan, fortsätter Gustav.

Semifinalerna imorgon seglas mellan Taylor Canfield och Phil Robertson respektive Ian Williams och Mathieu Richard. För svenskteamet handlar det om att hoppas på VM-bronset samt att utvärdera tävlingen och säsongen.

- Vi vill ge det en chans till. Vi vet att vi har verktygen i lådan för att gå hela vägen men vi måste verkligen "pin-pointa" vad vi ska förbättra och se till att vi får ihop ekonomi för att kunna träna ännu mer än i år. Jag vill också passa på att tacka alla som stöttat oss och följt oss under 2013. Dessutom hade inte detta varit möjligt utan våra partners eWork, Mekonomen, Skruvat, Alandia båtförsäkringar, GILL och KSSS, avslutar Björn.