Nyheter

29er EM i Kiel. En ren KSSS affär.

2014-06-28 - Kappsegling Färdigkläckta optimister tar över i 29er klassen.

KSSS seglarna Emil Järudd och Fabian Bergman delar första platsen med spanjoren Mas Nil och Adrian Salamon/Julius Hallström delar tredjeplatsen i årets 29er EM i Kiel efter första finaldagen.

Killarna låg i träning under hela olympiska Kieler Woche. Man såg killarna springa runt och andades framtidsvibbar bland gamla och nya OS stjärnorna. Stjärnor som man hoppas de själva vill se sig som i framtiden i en olympisk klass även om resan är lång.

Den perfekta klassen för dessa herrar efter optimisten. Optimisten som varit deras säkra hamn, där de alla fyra har dominerat i Sverige de sista fyra åren. Det visar att vi har hög nivå både på träningen hemma och deras seglingskunskaper har varit hög trots sin ringa ålder. Julius har gått sitt första år på Motala Seglargymnasium och Emil skall precis börja nu till hösten. Dessutom har Emil tagits ut i SOK Sverige Olympiska Kommittés Utmanarprogram mot framtida OS.

Vi fick träna väldigt bra förra veckan och vi kände väl att vi hade bra fart i alla vindar, men man vet ju inte det förrän man får möta de andra, säger en lycklig Emil. Kvalet gick över förväntan, fyller Fabian i, och nu när vi är med är det ju bara att öka säger Julius som hade en lite tuffare första två dagarna och Adrian nickar med instämmande lika lycklig och överraskad han som de andra.

Vi följer killarna som i de 186 båtar stora fältet har börjat otroligt bra.

Följ resultaten nedan

http://manage2sail.com/en-US/Home/ResultsFragment/event/

Björn Johansson