Blogg: Nu börjas det + vår ljusnande framtid

Så är det äntligen dags för start i ÅF Offshore Race! Efter att ha njutit av den mest lyckade race-villagen hittills går vi nu och kliar oss i huvudet kring hur vädret skall bli.

Sällan har det varit mer förvirrat än i år, prognoser mellan 0-20 m/s från alla tänkbara vindriktningar har florerat de senaste dagarna. Ostadigt är väl nyckelordet.

Våra egna förväntningar på Ballad är därmed något svåra att fastställa. Blir det rimligt med vind är vi som vanligt förhoppningsfulla (det är man alltid före start) och skall försöka förbättra förra årets andraplats. Blir det väldigt lätta vindar kan den ambitionen bli  mer utmanande.

Vädret till trots har det varit mycket besökare i området och de har fått uppleva ett helproffsigt arrangemang, hatten av för projektansvarige Henrik Jansson och alla, ideella likaväl som kansli, som arrangerat allt detta. Tack också till alla som arbetar med övriga delar av ÅFOR till lands och till sjöss, ni gör ett fantastiskt jobb!

Och slutligen tack till alla seglare som kommer och tävlar! Jag hoppas att ni kommer att få en förträfflig segling så ses vi i Sandhamn efter målgång!

Till sist vill jag sätta sökarljuset på de framgångar som våra juniorer haft på kappseglingsbanorna på sistone. Ida Svensson och Rasmus Rosengren kom 10:a i OS-klassen Nacra i Kieler Woche. Och på EM i 29:er ligger Emil Järudd och Fabian Bergman 1:a och Adrian Salamon och Julius Hallström 3:a, otroligt kul. Extra stimulerande är att i stort sett samtliga dessa är produkter från vår egen hamnplan!!

Framtiden ser onekligen ljus ut!

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet