Fredrik Feldreich anmäler sig till gastbanken

Fredrik Feldreich, KSSS avgående Tävlingsledare, sammanfattar årets tävling som den längsta på länge. Han konstaterar också att de gjorde rätt val när de mitt i natten tog beslutet att trots dåliga vindar inte blåsa av för omstart i Sandhamn. Det blev bra segling tillslut.

Under sina 24 år som tävlingsledare har själva seglingen förändrats på många sätt. Större, lättare och snabbare båtar och en enorm teknikutveckling.

- Det finns otroligt mycket datorstödd hjälp och program. Tänk bara GPS. Det fanns inte förr. Nu behöver man inte gissa var man befinner sig. Idag handlar det om taktik och vägval. Att hålla koll på sina konkurrenter.  Segling är en väldigt taktisk och komplex sport.

Innan Fredrik blev tävlingsledare var han själv med i racet, bland annat i en Ballad. 

Kommer du att vara med och tävla framöver?

- När jag inte längre är Tävlingsledare så kan jag ställa upp nästa år.  Jag skulle gärna tävla på en stor och snabb båt. Men den ska vara hyfsat bekväm.  Det skulle vara kul. Får se om jag får någon intressant möjlighet. 

Bästa minne från dina 24 år som tävlingsledare? 

- Det finns många. Men det är alltid roligt när KSSS får uppmärksamhet. När Kung Harald var med och tävlade så var det bra draghjälp. Det blev lite glamour och action - det gillar pressen. Privat har jag många fina minnen, som till viss del flyter ihop mellan åren. Framförallt så har det varit kul. 

Vad händer härnäst?

- KSSS fortsätter att driva tävlingen. Jag gör det inte. ÅF Offshore Race är en viktig havskappsegling med bra internationellt rykte.  Min almanacka är nu tom och det känns skönt.