Fredrik och Anders silvermedaljörer i Star Sailors League.

Fredrik Lööf och Anders Ekström seglade otroligt imponerande i Star Sailors League och vann grundomgången med nio seglingar. Men de räckte inte till i finalseglingen mot guldmedaljörerna Mark Mendelblatt och Brian Faith i det namnkunniga startfältet.


Det var ett annorlunda och spännande format på seglingarna. En kvartfinalsegling med nummer två till elva från grundomgången. Sex båtar från kvartfinal gick till semifinal plus Fredrik och Anders som segrare i grundomgången och där gick de fyra bästa till en finalsegling. Finalseglingen blev otroligt dramatisk på slutet då det skilde tre sekunder mellan ettan och tvån och ytterligare fem sekunder till trean. Det var bara sekunder mellan alla båtar i alla seglingar så därför ändrades placeringarna hela tiden. Ingen var säker. Vinsten ordnade Mark och Brian genom att segla konservativt genom hela regattan och hålla sig relativt i mitten av fältet.
 
Live-sändningen från regattan var det bästa som varit förutom den senaste Americas Cup. Man växlade mellan live-bilder och live-grafik. Grafiken var otroligt bra och snygg. Den stämde också väldigt bra hela tiden vilket är ett undantag från min erfarenhet. Kommentatorerna var väldigt kunniga och det hjälpte förstås hela upplevelsen som jag tyckte var fantastisk.
 
1. Mark Mendelblatt - Brian Fatih
2. Freddy Lööf - Anders Ekström
3. Mateusz Kusznierewicz - Dominik Zycki
4. Jorge Zarif - Henry Boening
5.Robert Scheidt - Bruno Prada
6. Xavier Rohart - Pierre-Alexis Ponsot
7. Giles Scott - Stephen Milne
8. Johannes Polgar - Markus Koy
9. Diego Negri - Sergio Lambertenghi
10. Robert Stanjek - Claus Olesen

/Tom Löfstedt