Jesper vann Laser GP i Göteborg.

Närmare fyrtio Laser S och femtiofem Laser R och tiotal 4,7 fick en fantastisk GP i helg i Göteborg. Det blir närmare 100 Laser totalt.

Det var ett tag sen man såg det på ett GP. Idag avslutades tävlingen i ett fantastiskt sjöbrisväder som inte kom upp till sin ”normala” styrka, men bra segling blev det. Strömmen satte lite spratt i dag med medström på kryssen i första seglingen som gick över i motström i andra seglingen och kaos på en extremt sned startlinje. Den som betalade dyrast för tjuvstarterna idag var Josefin Olsson som åkte på två svartflaggor och rasade kraftigt i listan. Josefin fick ändå bra raceträning inför EM, som startar i Split CRO i slutet på nästa vecka.

Jesper visade även idag sin formstyrka. Verkar som toppningen inför EM landar perfekt. Hans närmaste konkurrent Emil Cedergård blixtrade till först i sista seglingen och vann den.

 Lukas Bergman var inte riktig i form i kroppen, men fick till seglingen riktig bra. En kille med otrolig känsla. Seglar en jämn serie utan att toppa. Det är Lukas första år i Standard klassen och han är redan med och utmanar.

Claes Törnsten kom tillbaka idag med en hel båt och blixtrar till ibland. Håller bra spår på undanvindarna och jämn fart med det bästa. 

Vi ser fram emot att möta det internationella motståndet i gen i Kiel efter midsommar säger både Claes och Lukas.

Även Hugo Svensson och Joel Jelf blandar in sig i toppen ibland. Ojämnheten lyser dock kraftigt  i genom . Herrarna visar på iver att bli bättre och muttrar lite när det går dålig. Bra tecken. säger Robban Strange som coachade killarna.

På tisdag och torsdag kör vi två pass igen på Baggen och det härliga seglingslivet rullar vidare, va.

Klart godkänd helg tycker Sportchefen.

KSSS  Baggenbarometern slutresultat:

1 Jesper Stålheim                       Laser S

4 Hugo Svensson                        Laser R

5 Vilma Bobeck                           Laser R

7 Josefin Olsson                          Laser R

8  Lukas Bergman                       Laser S

11 Claes Törnsten                      Laser S

15 Joel Jelf                                    Laser R

19 Urban Nyhammar                Laser S

 /Björn Johansson