Josefin har en riktig guldchans.

Medaljrace i Laser Radial en helt öppen historia.

 Josefin Olsson är het och jämnheten själv i årets svåraste tävling. Alla är taggade till tusen, ända in i kaklet. Dagens övningar startade i över 25 knop, men tävlingsledningen ”sölade” till det riktigt rejält för laserklassen och de fick vänta lång tid innan man fick märkena att ligga stilla. En segling på 6 h timmar ute på havet med ”stormbyar” har mer att begära. Känns ändå skönt att Josse kan hålla fokus en hel dag och därmed blanda sig med i medaljstriden imorgon.

Följ gärna medaljracet online 15.15, då händer det. Sverige och Josefin kämpar för att sin första VM medalj i Laser Radial.

Tyngre gick det för Jesper Stålheim som trots vinden inte fick till det i den puffiga, kraftiga vinden. Återigen missade han i sista racet och hade seglat medaljrace imorgon om han hade varit topp 20 i sista racet. De två sämsta resultaten i den avslutande dagen sätter sina spår. Jesper började helt enligt planerna och seglat som säkerheten själv. Tyvärr har vädret spelat laserklassen ett stort spratt, men det är lika för alla. Fler stjärnor missar medaljracet imorgon. Jesper blir 13 totalt och kvalar in Sverige till OS i Rio 2016 i Laser Standard som nionde nation. Brasilien har redan en plats i alla klasser på OS i Rio.

Adam Holm stärker sina positioner i RSX klassen och har klättrat ett par steg närmare toppen.

Fanny Baumann hade en tuff resa i dagens silverfleet, men som hon kommenterar . Man lär sig hela tiden, va. 

Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, 470 seglar inte på topp, men är med topp nio i alla racen och det är bara tio poäng upp till topp tre. Lång resa kvar.

Tjejerna i FX klassen får inte segla så mycket och har två race kvar innan kvalet är avklarat där båda svenska ekipagen har en god chans på guldfleetsrace på fredag. Två poäng ifrån.

Nacra klassen har mest få gå och sparka i sanden på beachen då det var alldeles för mycket vind fram till femtiden. Då dog vinden totalt fram till 18,30. Kom tillbaka igen, men det blev för sent att starta vid 20 tiden. Gul grupp har endast seglat två race och blå grupp ett race.

Full rulle imorgon och vi håller ett extra öga på Josefin Olsson.

Övriga klasser avslutar sina kval race och går in i guldfleeten/ silverfleet imorgon sent eftermiddag om allt rullar på.

Stay tuned !

KSSS Barometern efter tisdagens program. (Nationsplats inom parentes),((annan swe))

2.(2) Josefin Olsson, Laser Radial( medaljrace) 1

3.(9)Jesper Stålheim, Laser Standard (slutresultat)

18.((9))Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström. 470 herr(kval)

35.((17))Julia Gross/ Cissi Jonsson, 49er FX(kval)

37.(22) Adam Holm, RSX herr(guldfinal)

45.(23) Fanny Baumann RSX, dam(silverfinal)

76.((16)) Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark, 49er( bronsfinal)

(())Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra 17

Följ resultaten på http://www.sailing.org/events/isafworlds/results-santander2014

Björn Johansson