Julia och Cissi sakta uppåt i 49er FX

"Vi badar för mycket, men det är slut med det nu."

Tjejerna berättar:
Vi började regattan med en spik i första racet! Slutresultatet i kom att bli en 15:e plats (12:a på EM) , åttonde nation, av totalt 51 startande FX, både tjej- och killbesättningar. Vi siktade högre, dock blev det högt och lågt när vi flertalet gånger kom att segla på gränsen till för aggressivt. Detta resulterade i diverse ofrivilliga bad; med den fart en 49erFX har, i alla vindar över 3 m/s, hamnar man snart i kölvattnet av de andra båtarna och det blir tufft att ta i kapp och gå om igen.
En dag fick vi till och med se vårt peke, som håller ut gennakern, bli avseglat. Vi fick avbryta racet för att fort ta oss in till land där vi bytte till ett nytt och helt peke och var ute till nästa start igen!
Vi misströstar inte mer än så och tar till oss alla lärdomar och observationer utifrån banan. Den här veckan har vi verkligen varit med och raceat i toppen och oj vad kul det är!
För fler resultat och bilder från regattan, klicka på länken nedan:
http://49er.org/event/2014-european-championship/
Nu väntar några dagars vila innan vi sätter oss på ett plan mot Rio och För-OS!

Vår andra båt med Johanna Sommarlund / Therese Antman slutade på en 45 plats och vår 49er med Gustav Pettersson/Marcus Anjemark på en 61:a plats.

gm/ Björn Johansson