Nyheter

KSSS RSX seglare på träningsläger i Kina.

2014-12-09 - Kappsegling Fanny Baumann och Adam Holm inbjudna till träningsläger i Kina med och mot de bästa kineserna.

Det är otroligt bra att få träna med kineserna då de har en helt annan träningsattityd än de flesta andra , säger KSSS Sportchef Björn Johansson. Detta kommer att göra att våra OS hopp kommer ett steg närmare sina drömmars mål. OS i Rio 2016.

Fanny berättar:

Efter två dagar här börjar bitarna falla på plats! Idag var jag ute och seglade, tills seglet som nog har sett sina bättre dagar fick en stor reva. Lyckligtvis får jag låna ett segel av Wu, en av tjejerna i de kinesiska landslaget, och jag vet inte om jag känner mig mest hedrad och glad eller mest nervös över det. Lite nervös blir man när en topp 20 tjej lånar en ett nytt segel…

Jag bor och äter med laget från Fuchin, de är jättevänliga! Frukost, lunch, middag lagas av deras kock och vi får skjuts till och från lokalerna så vi behöver inte oroa oss för någonting annat än träningen. Dessutom har jag funnit ett par nya vänner som kan lite engelska, Shan och Xiu, och nu på kvällen har jag gett dem en liten lektion med seglings ord :)

Det är många nya härliga uttryck varje dag, jag önskar bara seglingen ska gå lite bättre i morgon….Nu är det sovdags! Kommer drömma om bra segling och förhoppningsvis inga mardrömmar om fler söndriga segel.