Nyheter

KSSS seglare på Ungdoms OS i Kina.

2014-08-18 - Träning, OS Arvid seglar för Sverige i Ungdoms-OS. När Ungdoms-OS startar 18 augusti i kinesiska Nanjing, är det 16-årige Arvid Nordquist, KSSS som ska försvara de svenska seglings-färgerna.

Seglingarna i Ungdoms-OS eller Youth Olympic Games, genomförs 18-24 augusti och seglas i både tjej- och killklass i brädklassen Techno 293 samt i enmansbåten Byte CII. En deltagare per nation och klass får delta och seglarna måste vara födda 1998 eller 1999. Det är totalt 100 seglare från 60 nationer varav 30 i killklassen Byte CII. Regattan inleds med ett antal kvalseglingar och avslutas med ett finalrace 23 augusti.

Arvid Nordquist har gjort en målmedveten satsning mot Ungdoms-OS och deltog under 2013 både i VM och EM i Byte CII. I april fixade han en "OS-plats"  till Sverige och till sig själv och under VM i Byte CII i Gardasjön där han blev trea. Han seglar normalt Laser Radial och har under det senaste året kombinerat de två klasserna för att kvala in till denna tävling.


Arvid lärde sig segla i KSSS men flyttade med sin familj till Schweiz 2008 där han pluggar och seglar.
- Jag har tränat målmedvetet och kunnat vänja mig vid båten sedan augusti förra året. På VM var jag snabbast på kryssen men jag har jobbat på att bli bättre på undanvindarna till Nanjing. Mitt mål är en topp 10 placering i Nanjing, berättar Arvid.

Karin Söderström är coach på plats och den svenska truppen består totalt av 33 aktiva i alla idrotter.

Viasat kommer att bevaka Ungdoms-OS både via kanalen Viasat 16 HD samt direktsända YOG fritt på viasatsport.se. Dessutom kommer TV10 varje kväll att bjuda på ett halvtimmeslångt sammanfattande magasin under ledning av Carolina Klüft. Magasinet är planerat att gå kvällstid kl. 19.30-20.00.

Läs mer om Ungdoms-OS:
ISAF news om Byte CII killfleeten
Svenska truppens facebooksida
SOK:s hemsida
Officiell hemsida  Ungdoms - OS