Nyheter

Ståhlheim briljerar på Laserkval.

2014-05-31 - Kappsegling Jesper Stålheim fullständig utklassade allt motstånd på Laser VM kval i Långedrag i dagens seglingar.

Till VM i Santander i höst får Sverige delta med fyra båtar i Laser. Två kval genomförs, där denna tävling och räknas som den första och Kieler Woche som den andra. Jesper Stålheim och Emil Cedergårdh har var sin plats och de övriga två får de svenska ungtupparna slåss om. Jesper visade ingen pardon i dagens tre seglingar även om Anders Karlsson visade att han vill kriga om en av de två återstående platserna i kvalet. Anders vann den första seglingen och vår Claes Törnsten blev trea. Vinden började lite trevande, men byggde allteftersom till friska 10 m per sekund från syd. Jesper drog på sig en ”gul flagg redan den första länsen som var väl befogad och tappade precis ledningen inför andra kryssen.
Därefter seglade Jesper felfritt och dominerade segling två och tre och vann med över 200 m varje segling. Lukas Berman kom inte riktig in i spelet idag men kom fint med i andra och blandade in sig i topp striden. Lukas brukar ha ”näsa” för byiga vindar, men var inte riktig med trots bra undanvindar.
Claes Törnsten öppnade väldigt starkt i första seglingen, men dippen i andra följdes tyvärr upp med en roderbeslags breakdown i tredje. Även vår Urban Nyhammar utmanar ungtupparna och håller sig med riktig bra, trots en dip i andra.
Josefin Olsson seglar sin vana trogen stabilt. Det blir lite småmissar här och där, vilket gör att hon tappar enstaka onödiga poäng. Julia Carlsson utmanar väl, nu även på undanvindarna. Josefin kapsejsade i sista segling vilket kostade i sammandraget.
Även våra killar i Radial seglade Hugo Svensson in på en 8 plats total och Joel Jelf på en 23 plats. Joel har en DNE för två gulflaggor i den sista segling och utgick ej.
Imorgon kör vi vidare med tre seglingar.
 
KSSS Barometern efter första dagen:
1 Jesper Stålheim Laser S
2 Josefin Olsson Laser R
6 Vilma Bobeck BooSS Laser R
8 Hugo Svensson Laser R
10 Lukas Bergman Laser S
15 Urban Nyhammar Laser S
20 Claes Törnsten Laser S
23 Joel Jelf Laser R
/Björn Johansson