Nyheter

Lukas Bergman vann Laser GP i Arkösund i helgen.

2014-09-16 - Kappsegling I helgen som gick seglades Laser GP i Arkösund. Förhållanden bjöd på fina 4-7 m/s NO-O och sol. Lukas Bergman KSSS var den som drog det längsta strået och seglade till sig segern standardklassen.

Helgen bjöd på fina sex fina race strax utanför Arkösund. Från KSSS deltog Claes Törnsten, Lukas Bergman, Johannes Gård och Nils Jönninge i Laser standard. I Laser radial deltog Hugo Svensson, Mark Emilsson, Axel Lidvall och David Eriksson från KSSS.

Lukas Bergman fort och stabilt på både kryssa och länsar vilket tillslut räckte till vinnst i standardklassen. Claes Törnsten startade regattan bra men fick det inte att stämma hela vägen igenom.

Glädjande var det även att  Hugo Svensson var väl etablerad i toppen av radialfältet hela helgen men tyvärr lyckades Hugo dra på sig två tjuvstarter vilket resultrade i att han halkade ner i resultatlistan.  

Under helgen gjorde våra KSSS juniorer från Ranängen debut på Laser GP. Mark, Axel och David var stundtals med bra men orkar inte riktigt ännu hålla ihop det hela vägen men det kommer!

//Anders Bengtsson 

 

Resultat