Minst är bäst

Team Räknäs må vara den i särklass minsta båten i ÅF Offshore Race. Men i år har hon visat att minst också är bäst, när hon tog segern i SRS total.

På torsdagsförmiddagen seglade fem båtar fortfarande i ÅF Offshore Race. Men ingen kan peta bort Team Räknäs från toppen.

Skepparen Magnus Nordgren och hans två besättningsmän Linus Ström och Martin Alexandersson, som alla är 31 år, seglade in i Sandhamn kl 00.24 på natten mellan onsdag och torsdag efter drygt 85 timmar till havs i den 7,02 meter långa ”hottade” minitonnaren.

- Vi mätte in en ny spinnaker i år. Utan den hade vi inte vunnit, säger Magnus Nordgren som var i ledningen, på omräknad tid, större delen av kappseglingen.

- Men Martin är väldigt skrockfull så vi snackade aldrig om att det kunde gå hela vägen även om vi redan vid Hoburgen förstod att vi hade chansen. Och det har ju hänt förr att båtar fastnat mellan Alma och Sandhamn.

Team Räknäs, som har sin bas i Räknäs, Gustavsberg, ställde upp i Gotland Runt första gången 2009 och var då den yngsta besättning. I år är det alltså teamets sjätte säsong och det är deras femte race runt Gotland.