Rekordförsök på Baggen

Med ett minikrav på minst 25 båtar, en bana på 1000 meter samt minst 15 minuters segling, har 750 seglingsklubbar, i 65 länder med 14 000 deltagare...

...försökt slå världsrekord i bankappsegling under en dag (21 september) i Bart’s Bash - till minne av engelsmannen Andrew “Bart” Simpson som omkom ombord på den svenska America’s Cup båten “Artemis”.

På Baggen startade 40 båtar, med en stor spridning av båtar från Klabbe Nylöf på sin M32 till deltagarna i Höstcupen. Starten fick skjutas upp cirka 30 minuter på grund av de lätta vindarna. När så starten kunde ske, gick den utanför KSSS kansli. Alla båtar startade samtidigt, seglade ut för att runda Sandsäcken och tillbaka till kansliet. Strax före mållinjen fick tävlingsledning ombe Klabbe att vänta in lite, för att klara minimitiden 15 minuter. Klabbe var sen först över mållinjen.

När samtliga resultat från de 14 000 deltagarna har rapporterats in kommer vinnaren av Bart’s Bash kunna koras, vilket kan komma att dröja några dagar, då resultaten ska räknas och omvandlas enligt det speciella handicapsystem som upprättats för detta världsrekordförsök. 

Om målsättningen att sätta ett världsrekord i bankappsegling och bli omnämnd i Guinness rekordbok, återstår att se då resultat och Guiness förutsättningar har godkänts.