Skador stoppar Sandra och David

Sandra Sandqvist och David Jonsson i Happy Nacra Sailingteam har i år kämpat mot olika skadeproblem och nu har de bestämt sig för att gå skilda vägar. Så här skriver Sandra på deras hemsida:

Hej vänner, familj, supportrar och följare! Happy Nacra har legat lågt, väldigt lågt ett tag. Ett skadedrabbat lag som laddat om för come-back. Dock, som vi fått lära oss, blir det aldrig riktigt som vi tänkt oss.

Planen för sommaren var att köra Kiel i juni, EM i södra Frankrike i juli samt årets huvudmål VM i Santander i september. Vi har slitits mellan hopp och förtvivlan inför varje event och i slutändan har vi varit tvungna att helt frångå vår plan.

Efter inledande tester hade David haft svårt att hitta tillbaka till tryggheten, knät värkte och det kändes instabilt i vissa lägen. Med en stor insats från hans sida har detta blivit allt bättre. Min axel har tyvärr blivit sämre och går ur led frekvent och allt lättare. Med de krafter som det innebär att segla N17 kommer jag tyvärr inte kunna fortsätta utan operation vilket innebär en down time på 4-5 månader. En VM-start är därmed också omöjlig.

Ovissheten kring framtiden samt osäkerheten i vad våra kroppar tål, har satt en tung prägel på denna period. Jag har seglat med stöd från olika personer för att fortsätta utvecklas i seglingen medan David till fullo fokuserat på att komma tillbaka på hemmaplan. Vi var tyvärr inte beredda på de slitningar det innebar för oss som team att leva olika liv med olika utmaningar i samma satsning. En slitning där vi, när vi svarade upp mot våra individuella mål och drivkrafter insåg att dessa tyvärr drog åt olika håll.

Jag kommer att göra en Bristow-Latarjet-operation i axeln så snart som möjligt och därefter, om jag kan hitta rätt parter in crime, fortsätta min strävan och dröm om att segla ett OS i Rio i N17. David kommer att jobba vidare för att få utöva den sport han älskar i en eller annan form. Uppdateringar kommer.

It is not how hard you can hit it, is how many hits you can take and still move forward.

Stort tack för ert stöd. Vi kommer tillbaka!

Happy Nacra Sailing Team