ÅF Offshore Race 2016 seglas medurs

Seglingssäsongen 2016 börjar gå mot sitt slut. Vi har summerat deltagarnas intryck och våra erfarenheter från årets ÅF Offshore Race. Vi kan konstatera att det blev en bra och uppskattad regatta där inte minst det gynnsamma vädret var en bidragande orsak. Men vi ser också att både seglare och funktionärer nu är hemmastadda på Skeppsholmen. Det bidrar till ett väl fungerande samarbete och underlättar de obligatoriska momenten innan själva kappseglingen sätter igång.

Som respons på de svar vi fått i deltagarenkäten har vi beslutat att ändra bansträckningen för nästa års regatta. ÅF Offshore Race 2016 kommer att seglas medurs runt Gotland.

Ett önskemål som framkom i årets deltagarenkät var tips om var besättningar utan egen båt kan hyra en kappseglingsbåt till ÅF Offshore Race 2016. KSSS kan nu förmedla kontaktuppgifter till olika uthyrare. Ytterligare information finner du under fliken Kappsegling på KSSS hemsida eller genom klicka på följande länk.

Vi kommer att presentera inbjudan till ÅF Offshore Race 2016 i november och kort därefter räknar vi med att anmälan öppnar.

Vi vill passa på och tipsa om den förenklade beskrivning av ISAF Special Regulations som KSSS har tagit fram. Förutom text, innehåller beskrivningen även bilder som visar exempel på aktuell säkerhetsutrustning kopplad till respektive avsnitt i ISAF Special Regulations.

Beskrivningen Besiktningsgenomgång 2015 hittar du  geom att klicka på länken.

Varmt välkommen till ÅF Offshore Race 2016

Håkan Andersson
Tävlingsledare