Allsvenskan avgörs i helgen

Allsvenskan i Segling avsluta nu i helgen med den tredje och sista deltävlingen på Grötö i Göteborgs norra skärgård. Nu skall Sveriges bästa kappseglingsklubb 2015 utses. För KSSS seglar Magnus Woxén, Mathias Bredin, Emil Järudd och Julius Hallström. Det blir alltså både tunga veteraner och unga stora talanger. Erfarenhet och entusiasm…

– Emil och Julius är KSSS stora framtidshopp och har många framgångar i Optimist och nu senast i 29er. De går båda på seglargymnasiet i Motala och ser fram emot Allsvenskan på Grötö, säger lagledaren Magnus Woxén.

Efter två genomförda deltävlingar, där 26 omgångar har genomförts, leder Ekolns Segelklubb, ESK, från Uppsala, följda av KSSS, och Stockholms 606 Klubb, S606K. ESK tog över i tabelltoppen efter en nagelbitande seger i den andra deltävlingen, som genomfördes i Malmö, 14 – 16 augusti. 

På varje deltävling möts alla klubbar ett antal gånger, kappseglingsverktyget är båttypen J/70, en sportbåt med fyra personer ombord.

Seglingarna kommer att genomföras på Grötö i Göteborgs norra skärgård. Båtarna kommer att segla en bana nära land så att publiken på plats lätt kan se tävlingen. Samtidigt går det att följa varje moment i tävlingen via internet och så kallad tracking, då SAP Sailing Analytics används. Här finns all information om hur varje lag har seglat in i minsta detalj, till stor glädje för de som är väl insatta i seglingens komplexitet.

Vinnarna bland de 18 klubbar som seglar Allsvenskan koras inte bara till Sveriges bästa kappseglingsklubb, man får också en plats i Sailing Champions League, som avgörs på Sardinien i september. 

Tidsschema

Fredag 14 augusti
14.00 – ca 18.00 Kappseglingarna pågår

Lördag 15 augusti
09.00 – ca 18.00 Kappseglingar pågår

Söndag 16 augusti
09.00 – ca 15.00 Kappseglingar pågår
ca 15.30 Prisutdelning

Deltävlingar 2015

22 – 24 maj, KSSS, Saltsjöbaden, Stockholm
14 – 16 aug, MSS, Västra Hamnen, Malmö
28 – 30 aug, HjBK/CCYC, Grötö, Göteborgs skärgård

Champions League 2015

17 - 19 sept, Yacht Club Costa Smeralda, Italien

Allsvenska klubbar

Ekerö Båtklubb, EBK
Ekolns Segelklubb, ESK
Göteborgs Kungliga Segelsällskap, GKSS
Halmstads Segelsällskap, HaSS
Hjuviks Båtklubb, HjBK
Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS
Kullaviks Kanot- och Kappseglingsklubb, KKKK
Lerums Segelsällskap, LeSS
Långedrags Segelsällskap, LdSS
Malmö Segelsällskap, MSS
Oxelösunds Segelsällskap, OXSS
Sotefjordens Segelsällskap, SFSS
Stockholms 606 Klubb, S606K
Strängnäs Segelsällskap, SÄSS
Trälhavets Båtklubb, TÄBK
Värmdö Jolleseglare, VJS
Wikens Båtselskap, WBS
Örnsköldsviks Segelsällskap, ÖSS

Följ Allsvenskan LIVE HÄR