Andra upplagan av Bart’s Bash genomförd

I strålande solsken och lätta vindar, 2 – 3 m/s, genomfördes på söndagen Bart´s Bash på Baggen, men också på över 400 platser i världen. Det var den andra upplagan av Bart’s Bash, kappseglingen som kom till förra året till minne av Andrew ”Bart” Simpson som avled i samband med America's Cup för ett par år sedan.

På två starter kom totalt 35 båtar iväg i varierande storlek. Första båten, en F18, gick i mål redan efter 20 minuter. Men vinden avtog så efter 1,5 timme fick de fyra kvarvarande C55:orna draghjälp tillbaka till Sjövillan. Stämningen var härlig och åldersspridningen i startfältet stor, vilket gör tävlingsformen extra rolig att segla för alla, oavsett ålder och båttyp.

Johan Qviberg ska ha ett extra hedersomnämnande, inte bara för väl genomförda seglingar, utan även för de 80 hamburgarna han grillade vid Sjövillan!

Resultat kommer att meddelas under nästa vecka på www.bartsbash.com, då dagens resultat från över 7 000 seglare på 400 platser i 62 länder ska samlas ihop och räknas ut.

Förutom en härlig dag på Baggen, kunde även donation ges till, Bart’s Bash som går till utvecklingen av ungdomssegling.