Anton och Fredrik i ledning på 470 VM

Efter vinst igår kom det ytterligare en idag. Vi kör lite som i trans nu, njuter Anton, men vi var inte riktigt med i andra seglingen i dag som vi hade hoppats. Ett litet ”defensivt tänk” ombord och man tappar direkt. Vi tryckte in oss topp nio, vilket ändå kändes bra. Allra helst när det räcker till en delad ledning inför sista guldfleetsdagen.

Vi kommer att köra lika offensivt imorgon som första idag och sista igår. Vi har allt att vinna, avslutar Anton. Varje race en ny möjlighet, för oss och vi skall ta den.

Fantela/Marenic CRO ligger på andra plats, lika poäng som Anton och Fredrik och guldmedaljören i London Belcher/Ryan från AUS på en tredje plats.

Det är kul att se Fock/Dackhammar som verkligen utmanar de stora essen och på ett VM dessutom. Även om det tappade en placering efter dagens seglingar ligger de topp nio, ”rätt bra”.

Tyvärr har Molund/ Östling det fortfarande lite jobbigt. Vi klättrade lite idag, säger Sebbe som seglade 470 med Anton i London 2012. Vi har två möjligheter kvar att nå medaljracet men då måste allt stämma morgon.

Stay tuned

http://2015worlds.470.org/en/default/races/race-resultsall

Björn Johansson