Anton och Fredrik topplacering med mersmak på VM i 470.

Tung avslutning, men resultatet mer än godkänt. Det känns för bedrövligt just nu, säger Anton och Fredrik precis efteråt, men imorgon hoppas vi kunna landa i en framåt anda som heter duga.

Vi hade matchboll på detta VM och förlorade. Vi kom riktigt illa in i en länsrundning där vi tappade 12 båtar i sista seglingen igår. Där förlorade vi den riktiga kontakten med tätstriden.

Vi ville verkligen ge tillbaka i medaljracet, men var alldeles för passiva ur startblocken. Fick ta två straff uppe vid kryssmärket och slet som djur sista varvet för att komma tillbaka, men förgäves.

En sjätteplats får ändå ses som riktig bra resultat och ett steg närmare en OS plats.  Killarna har seglat oerhört bra hela veckan i de puffiga vindarna i Haifa. Det är lätt att vara besviken efter att har varit i ledningen, men det är små marginaler och man har inte råd med sådana missar som vi gjort konstaterar Anton.

Vår plan var att ”peaka” till två tävlingar i år. För OS i Rio och VM här i Haifa. Vi har haft medaljchans i båda tävlingarna. Vi har inte tagit chansen, men vi kan inte haft bättre ”träning” inför framtiden på de medaljrace som vi seglat de två sista tävlingarna.

Nu drar vi direkt till Abu Dhabi för finalen på Världscupserien och vi har inte svårt för att ladda om. Start den 27 oktober.

De övriga svenska båtarna Carl F Fock/ Marcus Dackhammar slutade 8:a och Molund/Östling slutade på 20:e plats.

http://2015worlds.470.org/en/default/races/race-resultsall

Björn Johansson