Åtta KSSS-medaljer på JSM

Det blev totalt åtta medaljer till KSSS när JSM avgjordes från söndag till onsdag i Laholmsbukten utanför Båstad.

– Jag är väldigt nöjd med allas insatser. Det vill säga hela KSSS-laget, både de rutinerade och de lite nyare seglarna. Vi har en bra återväxt, säger KSSS träningsansvarige Anders Bengtsson.

Det tävlades i Laser Standard, Laser Radial, E-jolle, Optimist, Kona, 29:er, RS Feva och Hansa. Och KSSS hade cirka 50 seglare på plats vilket innebär att KSSS hade flest deltagare.

Det blev alltså totalt åtta JSM-medaljer med hem till Salis. I 29:er blev det dubbelt KSSS i topp när Emil Järudd och Julius Hallström vann före Adrian Salomon och Fabian Bergman. Dubbelt KSSS blev det också i Hansa där Dennis Hantman vann före klubbkompisen Joakim Löfgren. Dubbeleger blev det även i Laser Radial Herr genom Wille Kark före Hugo Svensson.

I Kona vann Andrea Holm och i Laser Standard blev Simon Lundmark trea. I Otimistklassen stod inte bara JSM-medaljer på spel utan även platser på JNM senare i sommar. Och både Albert Norlén och Ludvig Löhr lyckades ta varsin plats på JNM.

– Det har varit bra och rättvisa tävlingar. De första två dagarna var det tufft med mycket vind och stor sjö rakt in från Kattegatt. Sedan blev det lite lättare vindar de två andra dagarna, så vi fick lite av varje, säger Anders Bengtsson.