Nyheter

Brons i 49er FX på För-OS i Rio.

2015-08-22 - Träning, OS Lisa Ericson/ Hanna Klinga fixade första medaljen för Sverige. Josefin blev fyra i medaljracet och hade behövt vinna för att ta en bronsmedalj.

Även Anton och Fredrik har en liten chans att knipa en bronsmedalj.  

Bara åtta poäng upp och dubbla poäng räknas i medaljracet. Vi skall göra allt vi kan, säger Anton för att hålla spänningen uppe.

Som nämns tidigare är det ”bottnarna” som kostar. Att minimera förluster är alltid ett vinnande koncept, så även i segling. Vindarna och strömmen varierar svårighetsgraden och alla som är på plats och vill visa framfötterna. Främst för att säkerställa sin position inför det ”riktiga” regattan” nästa år, OS.

De som kommer snett in i regattan vågar pröva det som kanske skall prövas först. Att segla mer på ytterligheterna så att man kan gaffla in sig och köra mer på säkerhet när det väl gäller. Att ha bra fart i sin båt är aldrig skadligt, Det ökar självförtroendet oerhört och man vågar att riska ibland och säkra ibland för att vinna.

Det kommer att bli spännande de närmaste 8 månaderna i flera klasser där det fortfarande finns fler än en båt som ”slåss” om den åtråvärda OS platsen.

Svenska Resultat

http://www.sailing.org/olympics/rio2016/results/

SVERIGE BAROMETERN inför sista dagen

3. Lisa Ericson/ Hanna Klinga (slutresultat)
6. Josefin Olsson, Laser R (slutresultat)
6. Max Salminen, Finnjolle (inför medaljracet)
8. Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, 470 herr (inför medaljracet)
17. Jesper Stålheim, Laser S, (slutresultat)