Champions League avgjort

Champions League 2015 avgjordes i helgen. Team KSSS fortsatte med bra och snabba kryssar, men lyckades inte få till en bra avslutning då manöverstrul och domarstraff satte käppar i hjulen.

KSSS slutade 27:a. Bästa svenska lag blev EKS (Ekoln) på 21:a plats följt av GKSS på 22:a plats.

Sista dagens seglingar i Porto Cervo på Sardinien bjöd på inledning med vindar rund 8 m/s som avtog under dagen. I toppen var det en otroligt tät och spännande kamp mellan hemmaklubben Yacht Club Costa Smeralda och Kunglig Norsk Seilførening. Norrmännen lyckades med en fantastisk avslutning och gick segrande ur striden medan italienarna seglade bort sig i den lätta vinden och fick nöja sig med en andra placering totalt. Trea blev ryska Yacht Club Navigator

– Trots besvikelse med resultatet har vi mycket erfarenhet med oss till klubbens fortsatta satsning på Allsvenskan och Sailing Champions League, säger KSSS skeppare Niklas Edler.

Redan nu är det bestämt att Sailing Champions League, även nästa år, kommer avgöras i Porto Cervo. Arrangörsklubben har bland annat investerat i nio J/70 med hopp om att få arrangera Sailing Champions League i flera år framöver.