Nyheter

Emil och Julius vinner Europacup 1

2015-02-15 - Kappsegling Årets första Europacupen i 29er gick av stapeln på Club Nàutic El Balís i närheten av Barcelona. Regattan avslutades under gårdagen och då stog det även klart att KSSS seglarna Emil Järudd och Julius Hallström fick kliva högst upp på pallen.

Veckan har kantats av struliga väderförhållanden som medfört att tävlingsledningen har haft svårt att genomföra race. När man väl fick igång seglingarna så visade Emil och Julius att de hittat skruven ordentligt och var de som kunde kontrolerade racen bäst i det 61 båtar starka fleeten. På andra plats kom Peter Lin och Anze Podlogar från Slovenien och på tredje plats Daniel Nyborg and Sebastian Olsen från Danmark.

Den andra svenska båten, där Theodor Kraft är rorsman, seglade med vår Nacraseglare Rasmus Rosengren denna regattan, slutade sexa totalt. Ett bra inhopp för Rasmus som ersatte Simon Alm som var sjuk . Dessa seglare gör sin rekryt på Motala Seglargymnasium till vardags.

Tyvärr var inte vår regerande Europamästare Adrian Salamon med den nya gasten Fabian Bergman med på grund av studier.

Killarna visar att våra 29er seglare håller absolut högsta standard i Europa och att deras vinterträning nu givit resultat! 

//Anders Bengtsson