Fyra KSSS-guld i Göteborg

Tunga vinster ger mersmak. Wille Kark, Josefin Olsson, Jesper Stålheim, Julia Gross/ Cissi Jonsson säkra guld på GKSS Olympic Class Regatta

Göteborg och Långedrag bjöd på växlande och kalla vindar denna helg.  Desto mer värmde seglingen som våra seglare presterade i växlande vindar mellan 2 – 6 m från nordväst

Josefin och Jesper var säkerheten själva, med många spikar. 49er FX tjejerna fick dras med en tjuvstart, men kunde markera på medaljracet vilka som var bäst. Inte helt överraskande vann Wille Kark i Laser Radial herr klassen, där även Hugo Svensson visade vissa framsteg. Killarna går båda till hösten på Motala Seglargymnasium, där Wille har utvecklat bra under sina år på samma skola. Kan Hugo utmana?

29er klassen vanns av en norsk båt, men våra båtar med Emil Järudd /Julius Hallström och Adrian Salamon/ Fabian Bergman visade på emellanåt grandios segling.

Det stora glädjeämnet är ökande antal KSSS båtar på startlinjen, främst i Laser Radial. Vi har flera båtar från Ranängen någonsin. Det är kul att de vill känna på hetluften även om de är i början på karriären i en annan båttyp.

Är du intresserad av alla resultat:  http://gkss.se/en/regatta/regatta-program-2015/gkss-ocr/results/