Guld och brons till KSSS på SM i Drake

Det blev SM-guld till KSSS och Stefan Winberg, Markus Lagerquist och Fredrik Brotell när SM i Drake nyligen avgjordes i Båstad

Som en uppvärmning till EM i Drake som startar idag måndag 3 augusti arrangerade Segling Båstad klassens SM under tre dagar.

Sju seglingar genomfördes i allt från 12 sekundmeter ner till svaga 2-3 meter. Båstad i västlig vind och 12 sekundmeter skapar fantastiska seglingsförhållande och de 38 besättningarna i startfältet var överens om att bättre än årets SM förhållanden är svårt att få.

Då SM var en förövning till EM var många utländska båtar med. Bäst gick det för Lars Henriksen från Danmark som vann regattan.

SM titeln vinns dock bara av svenskar så årets Svenska Mästare Stefan Winberg med besättning Markus Lagerquist och Fredrik Brotell, från KSSS. Stefan Winberg har hållit på länge i klassen och är Svensk Mästare i många klasser. Detta var dock första gången i Drake. Under vintern har besättningen tränat i Cascais, Portugal vilket visade sig vara ett vinnande koncept.

Silver gick till Martin Pålsson, Bo Selko och Johan Norén från systerklubben GKSS samt brons till Hans Liljeblad, John Magnusson och Johan Hedberg, KSSS.

Resultat

Följ gärna EM-seglingarna