Nyheter

Hansen Sailing Team seglar Monsoon Cup i Malaysia

2015-02-10 - Matchracing Idag, 10 februari, startar Monsoon Cup i Johor Bahru, Malaysia, och Hansen Sailing Team har förberett sig på plats i snart en vecka och är riktigt sugna på att komma igång.

Läget är följande, fem team kan fortfarande bli världsmästare i matchracing, nämligen fyrfaldige världsmästaren Ian Williams, GBR, regerande världsmästaren Taylor Canfield, ISV, dubble VM-tvåan Mathieu Richard, FRA, vi och Keith Swinton från Australien. I ärlighetens namn så är det bara Williams och Canfield som har det i egna händer, vi andra måste lita på sämre resultat från dem båda för att kunna ta med oss VM-bucklan hem. I detalj så gäller följande för oss, vi måste vinna samtidigt som Williams får komma bäst åtta, Canfield bäst sexa och Richard bäst trea. 

Hur ska det gå till? Ja, det blir inte lätt och för oss gäller det att fokusera på den egna uppgiften. Seglar vi på vår bästa nivå vet vi att vi kan vinna Monsoon Cup, sedan får vi se hur det går för de andra.

Följ oss live från tisdag morgon 10.00 här. Jag vet, då är klockan 03.00 på morgonen, men tänk er själva lite schysst segling till morgongröten hemma!

Håll tummarna nu!

//Björn Hansen - Hansen Sailing Team

Deltagare Monsoon Cup:
Ian Williams, GBR
Taylor Canfield, ISV
Mathieu Richard, FRA
Hansen Sailing Team, SWE
Keith Swinton, AUS
Phil Robertson, NZL
David Gilmour, AUS
Johnie Berntsson, SWE
Jeremy Koo, MAS
Maximilian Soo, SIN
Pierre Antoine Morvan, FRA
Eric Monin, SUI