Nyheter

Hansen skapade guldläge

2015-10-12 - Matchracing, KSSS Argo Group Gold Cup på Bermuda avslutades på söndagen och det var tidigare världsmästaren Adam Minoprio, NZL, som drog längsta strået under avslutningsdagen. Björn Hansen och hans Nautiska Racing gjorde en stark finaldag men räckte inte ända fram utan slutade på en tredjeplats, en placering som teamet ändå var nöjda med och som ger Hansen Sailing Team ett guldläge inför finalen i januari.

- Det var som ett minfält i Hamilton Harbour idag. Sydliga vindar gjorde att vindbyarna dök ner och var väldigt svåra att förutse. Man slets mellan hopp och förtvivlan och var tvungen att ha lite tur ibland. Jag tycker ändå att vi gjorde det bra och hade absolut chansen i semifinalen mot Keith Swinton. Första seglingen ledde vi med sju båtlängder efter ett varv men blev omseglade på en ”privatare”. Fjärde racet ledde vi och Swinton hade dessutom straff när man beslutade att avbryta efter ett stort vindskift. I matchen om tredjepris växlade ledningen i samtliga tre race men vi höll oss kalla och tog en jäkligt viktig seger mot Taylor Canfield, ISV,” berättar Björn som tillsammans med Mathias Bredin, Phillip Kai Guhle och Massimo Bortoletto representerade Nautiska Racing på Bermuda.

För totalställningen på VM-touren kunde resultatet på Bermuda knappast blivit bättre sett ur ett spänningsperspektiv. Inför finalen i Malaysia leder regerande världsmästaren Ian Williams på 90 poäng före Hansen på 88 och Canfield på 85 poäng. Den som är först av de tre i Monsoon Cup i slutet av januari kommer, med största säkerhet, att kunna titulera sig väldsmästare i Matchracing 2015.

- Det känns otroligt inspirerande att vi lyckats skapa ett bra guldläge inför Monsoon Cup. Nu ska vi se till att komma väl förberedda dit, detta är ju en chans man inte vill missa, avslutar Hansen.

Resultat Argo Group Gold Cup, Bermuda

 1. Adam Minoprio, NZL
 2. Keith Swinton, AUS
 3. Björn Hansen, SWE
 4. Taylor Canfield, ISV
 5. Phil Robertson, NZL
 6. Eric Monin, SUI
 7. Ian Williams, GBR
 8. Chris Steel, NZL 

VM-ställningen inför finalen

 1. Ian Williams, GBR, 90 poäng
 2. Björn Hansen, SWE, 88
 3. Taylor Canfield, ISV, 85
 4. Keith Swinton, AUS, 75
 5. Phil Robertson, NZL, 73
 6. Eric Monin, SUI, 59
 7. Joachim Aschenbrenner, DEN, 59
 8. Reuben Corbett, NZL, 58