Ida och Rasmus silver på Junior VM i Nacra.

Vinner silverfleeten totalt. Ett litet steg framåt från förra VM konstaterar Ida och Rasmus efter mycket väntan och extremt mycket vind varje dag under detta VM.

En 34:e plats kan tyckas lite blygsamt, men vi är i en utvecklingsprocess som måste få ta tid. Vi bjuder till riktigt bra stundtals, men vi är bara i startfasen av en OS-satsning som skall ge frukt 2020. Att som junior där Ida precis fyllt 18 år och Rasmus 20 år har en iver utöver många andra. Att få leva detta ”ensamma” liv kräver sin insats. Vi har inte kommit i utveckling av materielfasen än, men seglar som bäst när det är som svårast, i mycket vind. Vi håller för lågt tempo mot de bästa, accelerationen måste öka och armbågarna måste vässas. Det håller ibland två hela varv, men ett lite misstag snabbt förvandlar ett kanonresultat till, i deras tycke, helt värdelöst. Vid tre race har de rasat 20 placeringar under kvalet och det kostar mest mentalt. Båda är mycket fysiskt förberedda, vilket är en viktig grundstomme i Nacran.
Närmast har vi bjudit in två båtar för 10 dagars träning i augusti till Sverige och sedan åker vi ner till Barcelona där nästa mästerskap hålls i slutet på september.

Björn Johansson

KSSS mästerskapsbarometer 2015. OS klasser.
16. Jesper Stålheim, VM Laser Standard. Canada (slutresultat)
21. Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, EM 470 Herr Danmark (slutresultat)
34. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren VM Nacra, Danmark( silverfleet) 2:a som junior
46. Fanny Baumann, EM RSX Dam Italien (slutresultat)
52. Gustav Pettersson/Marcus Anjemark EM 49er, Portugal(Dag 4) 10:a som junior
68. Adam Holm EM RSX Herr Italien (slutresultat)