Inget ÅF Offshore Race utan funktionärer

Följetongen om ÅF Offshore Races funktionärer fortsätter. När vi talar med årets start- och målansvariga berättar de att årets start gick väldigt bra:

– Starten gick utan några incidenter. Vi hade få tjuvstarter och de vände självmant så vi hade inga problem med dem efteråt heller. Vinden kom och gick hela tiden och även när vi trodde att nu kommer båtarna inte över startlinjen så kom det en liten pust säger Michael Hollinder.

En annan viktig del vid starten är domarteamet. Just nu är de i fullfärd med att gå igenom gårdagens starter och se ifall några protester behöver lämnas in: 

– Vi jämför våra anteckningar och skriver upp eventuella frågetecken, säger Trevor Lewis.

Även de som ansvarar för målgången är viktiga för ÅF Offshore Race. De sitter ute vid Skanskobb från måndag kväll till torsdag morgon och ser till att alla båtarnas målgång dokumenteras på rätt sätt:

– När båtarna passerar Almagrundet långt där ute ska de rapportera till oss. Då vet vi att den båten med det numret är på väg in och då börjar spejaren leta efter den. Sedan finns det en tidtagare som skriver och håller rätt på klockan. Tutaren fokuserar på mållinjen och rapporteraren skriver in resultatet i datorn, säger Nils-Rune ”Nisse” Nilsson.