Jesper jagar medalj i Palma.

Slitsam vecka för våra elitseglare. Två båtar till medaljracet imorgon genom 470 herr Anton och Fredrik och Laser Jesper Stålheim.

Det har blivit en slitsam vecka för våra elitseglare. Två båtar till medaljracet imorgon genom 470 herr Anton och Fredrik och Laser Jesper Stålheim.
Bäst chans till medalj imorgon har Jesper som har femton poäng upp till guldmedalj och fyra till silvermedalj. Det har känts riktig bra den här veckan och det känns skönt att vara med i leken igen, säger Jesper lite lättad. Jag vann visserligen silverfinalen här förra året och blev 63 a på det, så det blir lite bättre i... år i alla fall, säger Jesper med ett nickande.
Anton och Fredrik har lite för många poäng för att nå medalj. Trots att vi inte har medaljchans så är vi ändå nöjda med insatsen, Vi har gjort ett par dyra missar. Vi blir lite för ivriga i vissa val som har kostat oss många båtar, men vi lär hela tiden ,säger Anton.
Josefin hade en fin matchboll inför sista seglingen, men kom lite fel på första kryssen då vinden vred vänster som hon inte kunde parera, där hon låg. En 26:a i sista racet och en miss på 10 platsen totalt med två poäng känns lite surt, tyckte Jossan efter målgång i sista seglingen. Jossan blev nu 11 a totalt.
Julia och Cissi hade också chans på medaljrace inför sista två seglingarna, men hade inte ”sin” dag idag och tappade ner till 15 plats totalt.
Adam Holm seglade starkt i dagens två race i guldfinalen . En 11e plats i första visar att Adam i sina bästa stunder verkligen med och retar de bästa i RSX klassen. Jag har en del att lära, men kommer närmare för varje tävling jag gör. Adam kvalade tyvärr inte in till världscupen i Hyères i slutet på månaden.
En båt som går från klarhet till klarhet är Ida och Rasmus som verkligen har hållit hög nivå på sin segling här i Palma. En tuff öppning gjorde att det missad guldfinalen precis, men segling i toppen på silverfleeten är nyttig och där har det hållit en topp fyranivå i alla seglingarna. Det gav herrskapet en biljett till världscupen som sjunde båt av det 14 biljetter som varit på spel här i Palma.
Fem KSSS båtar seglar världscup om tre veckor där bara de 40 bästa i världen får delta i varje klass.
Vi följer medaljracet imorgon och hoppas på en ny KSSS framgång och du håller tummarna!

KSSS Barometern inför medaljracet imorgon .
3. Jesper Stålheim, Laser
8. Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, 470
Slutplacering
11. Josefin Olsson, Laser R
15. Julia Gross/ Cissi Jonsson, 49er FX
31. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren
34. Adam Holm, RSX
48. Fanny Baumann, RSX
51. Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark, 49er
54. Sandra Sandqvist/ Hannes Westberg, Nacra 17
60. Andrea Holm, RSX
102. Claes Törnsten Laser S

/ Björn Johansson