Julia och Cissi på hemmaplan

Två fina veckor med Baggens skiftande vindar har vi bakom oss. Ibland härliga morgonpass som enda båten på fjärden för att sedan cirkulera runt bland optimisterna på kvällsträningen.

Vi hade en lyckad prova-på-FX-kväll med klubbens blivande stjärnor. En klassisk KSSS kväll med västlig avtagande vind allteftersom solen försvann bakom trädtopparna. 

Olympiska regattan var även i år den stora folkfesten för säsongen och med en vinst avslutade vi perioden hemma i Saltis. Med båten på taket begav vi oss söderut.

Till Danmark..

 Här är det iskallt, blåsigt och regnigt. Riktigt mastknäckarväder nästan varje dag. Vi är ett gäng på 30 FX tjejer som alla går all in för att få viking-stämpeln. För vikingar är det vi är, när vi dag efter dag går ut i förhållanden som är väldigt extrema. 

Innan passen klagar vi, vi går och huttrar, fryser och spanar ut över havet som är vitt av gäss. Diskuterar hur vi ska försöka komma ut ur hamnen idag utan att krascha. 

Efter passen sitter vi med tre lager tjocktröjor, slut på energi, fulla av adrenalin och ivrigt berättar anekdoter om våra ”nosedives”, kapsejsningar och flygturer i monstervågorna. 

 Om vi överlever fram tills på söndag, har vi förtjänat vår vikingstämpel då?

 Glada hälsningar från Julia och Cicci