KSSS Blogg: Det går bra nu (igen)...

Våra elitseglare avslutade säsongen på bästa sätt, olympiska regattan lockade rekorddeltagande och Artemis vann på Bermuda. I den just avslutade Värdscupfinalen i Abu Dhabi lyckades Josefin Olsson med bedriften att plocka hem segern i tuff konkurrens. Det känns onekligen som Jossan har lyft sig ett par nivåer sedan förra OS och det skall bli spännande att följa den fortsatta uppladdningen mot Rio nästa år.

Vårt 470-ekipage med Anton Dahlberg och Fredrik Bergström följde upp den fina 6:e platsen på VM med en andraplats i Abu Dhabi. Även här känns det som om killarna har lyft sig ett par nivåer det senaste året.

Jesper Stålheim i Laser seglade in på en 7:e plats i ett mycket tufft fällt. Särskilt glädjande här var två spikar och att det känns som om Jeppe vänt trenden inför det viktiga 2016, kul!

Våra unga brädseglare Adam Holm och Fanny Baumann var också plats och lyckades få till ett antal bra seglingar även om det ännu är en bit kvar till den absoluta toppen.

In alles en mycket bra VC avslutning för våra KSSS-seglare, och jag får här passa på att gratulera till fina insatser.

Sedan måste jag bara få highlighta vår Olympiska Regatta som kanske är ett av de häftigaste seglingsevenemangen i Sverige. 400 jollar var på plats och då var inte e-jollarna med i år (hade evenemang på annat håll). Extra kul är att det internationella deltagandet växer, inte minst österifrån både från Finland och Baltikum. Tur att vi kommer att slutföra ombyggnaden av hamnplanen före nästa års regatta, kanske vågar man hoppas på 500 båtar :-)

Hur som är det få saker som bereder en ordförande så stor glädje som att se den här mängden barn och ungdomar ute på banorna. Det är otroligt viktigt för återväxten för vår sport.

Vad gäller olympiska vill jag passa på att tacka alla funktionärer som lägger ner ett hästjobb för att få regattan att fungera så fantastiskt bra. Det här är det ideella Sverige när det är som bäst!

Slutligen kan det ju inte skada att återigen lyfta fram Artemis Racings seger vid AC-deltävlingen i Bermuda. Detta i konkurrens med 5 andra formidabla ekipage späckade med världens bästa seglare. Härligt för teamet att få visa vad de kan och det länder oss till stor stolthet som klubb att tack vare Torbjörn Törnqvist få vara med och utmana om segern i seglingens Formel 1.

So far so good således och har Du synpunkter eller undringar över något är Du alltid välkommen att höra av Dig på staffan.salen@salenia.se

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet