KSSS Blogg: Nu kör vi!

Äntligen har ÅF Offshore Race öppnat portarna. Redan idag torsdag sjöd det av aktivitet på eventområdet på Skeppsholmen. Såväl allmänheten som kommersiella partners passade på att utnyttja området till fullo medan bryggorna långsamt fylldes med båtar från inte mindre än åtta nationer.

Framemot eftermiddagen sprack molntäcket upp och vi kunde avhålla invigningen i gassande solsken. Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholm, underströk vikten av evenemanget för staden medan Jonas Wiström, VD för ÅF, gladde sig åt evenemangets utveckling och dess betydelse för företaget. Själv tog jag chansen att tacka alla ideella krafter och vårt kansli för det herkuliska jobb som lagts ner på evenemanget. När man kommer ner till Skeppsholmen är det faktiskt svårt att tro att det är en ideell förening och inte ett fullfjädrat eventföretag som ligger bakom ett så proffsigt arrangemang. Det blev också tillfälle att tacka partners och alla seglare som anslutit från när och fjärran.

Nu väntar två härliga dagar till på land innan det är dags för start. Det kommer att bli mycket att göra både för allmänhet och partners. Och på lördagkvällen är det stor fest för seglarna med över 500 anmälda så här långt. Det undrar jag om ens Sandhamn hade i sina heydays på 80-talet (1980-talet för yngre läsare)?!

Det här kommer att bli fantastiskt kul, häng med...

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet