Nyheter

KSSS Elitlag inleder 2015 på Spåtind

2015-01-08 - Träning KSSS Elitlag på teamutveckling och fyssamling hos Fredrik Lööfs SPÅTIND, Norge.

Det var för tredje gången som vi hade vår årliga upptaktssamling under tre dagar med våra bästa båtar in för säsongen 2015.

Totalt tjugo seglare och tränare var på plats där vi fick in skidåkning på längden två pass per dag där David Jonsson körde skidteknik för de som inte hade den riktiga vanan som blev mycket uppskattad.

Vi tog också tillfället i akt att utveckla våra ”skills” i hantering av tamp på splitsning och tagling. Allt för att undvika ”tjall” på linor i våra båtar. Tack LIROS för lånet att ”verktygssatserna” så att alla kunde köra samtidigt och tacks David för din sakkunskap för en lyckad utbildning och träning.

Under lunchuppehållen tog vi vara på tiden genom att ha genomgångar om vart KSSS är på väg i stort och smått. Främst det som engagera mest, elitsatsningen.

Förutom vårt elitlag och utmanarlag bjöd vi också in våra elitsatsande juniorer så att de kan ”skolas” in i våra elitseglares vardag.

Våra stjärnor fick utmaningen att berätta för alla i gruppen var de stod i sin OS satsning just nu. Vilka delar som funkat under 2014 och hur deras utveckling skett under denna olympiad.  Hur det tänker ta medalj på OS i Rio. Det fick också berätta vilka motgångar de stött på under året och hur de tänkte hantera och ändra på det in för 2015. Frågorna haglade och svaren var klockrent raka på hur man hanterar situationerna i sina satsningar. Vi fick sätta streck i debatten efter två timmar vid båda tillfällena.

Ett stort tack Josefin Olsson, Julia Gross, Cissi Jonsson, Anton Dahlberg och Jesper Stålheim för er insats och er iver att ”hjälpa till” för att vi skall nå den högsta nivån. Bli bäst i världen.

Redan idag reser de första till Miami för träning och segla världscup slutet av januari.

Häng me.