KSSS Höstcup – Rekord i antal starter på kortast tid?

Under lördagen avgjordes KSSS Höstcup på Baggensfjärden. Under jämna vindförhållanden på 3–5 m/s från sydväst kämpade sju J/70 och åtta Expresser om förstaplatsen.

Det relativa små startfälten samt att racen kortades ner cirka 20 minuter ledde till rekordvittring i antal starter på kortast tid. Totalt genomfördes sju seglingar och med två klasser blev det 14 starter på 3,5 timmar. Det höga tempot tillsammans med att vinden höll sig stabil och banan kunde ligga kvar, var nyckeln till detta eventuella rekord.

Dagens vinnare i Express, var Hallberg Co med skeppare Stefan Hallberg som hade en jämn svit av första och andra platser i de sju starterna. Vinnare i J/70 var Tyra med skeppare Magnus Tyreman med en svit av totalt fem vinster på de sju seglingarna.

Team Gedda stod som arrangör för dagens segling och målsättningen med att låta olika team stå som arrangörer är att hitta nya koncept för kappseglingarna.  I samband med prisutdelningen var det korvgrillning med deltagare och arrangörer, som alla verkade ha en kul stund tillsammans.