KSSS juniorer gästar St Francis Yacht Club

Under fjolåret hade KSSS förmånen att få ta emot juniorer från St Francis YC som kom över till Sverige för att delta på JSM när då denna tävling arrangerades på Lidingö. I år har åtta stycken KSSS seglare fått chansen att åka över till San Francisco för att träna och tävla tillsammans med St Francis YC ungdomsteam som ett led i ett fantastiskt utbyte emellan klubbarna.

Just nu befinner vi oss på St Francis Yacht Club i San Francisco där KSSS har blivit inbjuna att träna lagsegling samt vara med i Tom Allen Regatta. Detta är en nyinstiftad lagseglingsregatta där där KSSS tillsammans med St Fransis YC kommer att bilda ett lag tillsammans. Besätttningarna kommer vara en mix av svenska och amerikanska seglare. Dessa kommer att träna ihop för att sedan under regattan möta andra lag kommandes från klubbar i St Francisco Bay samt från Los Angeles. Man kommer att segla i lag om tre båtar och båttypen som används är Flying Junior som här används i Collegeseglingen.

Vi har just precis avslutat första träningsdagen där KSSS seglarna fått bekanta sig med båtarna och så smått börjat köra vanliga fleetrace för att sakta men säkert höja racetempot innan vi går in i lagseglingsträning om någon dag. Det har under första dagen varit en brant inlärningskurva men som givit bra resultat. Efter dagens sista träningspass hade de flesta fått grepp om både båt och förutsättningar. Till en början har de svenska seglarna kört ihop i båtarna men kommer under de närmsta dagarna att mixas så att amerikanska och svenska seglare kommer att bilda olika besättningspar. Detta både för att snabbare lyfta sin segling i en ny båttyp men även för att träna på att kappsegla med engelska som språk ombord. 

Under veckan kommer även  Fredrik Lööfs före detta tränare Mark Ivey att ansluta för att vara med och köra lagträning med seglarna så vi ska ha bästa möjliga förutsättning att göra en bra regatta.

KSSS Team består av:
Malin Tengström
Malin Sandholm
Filippa Löhr
Julia Sommarlund
Calle Olsson
Hugo Järudd
Axel Lidvall
Lukas Dahlstedt
Anders Bengtsson (Coach)

Vi kommer att löpande rapportera hur det går här.

/ Anders Bengtsson - KSSS Coach på plats.