Nyheter

KSSS-juniorer på St Francis Yacht Club

2015-07-16 - Träning Efter några dagar intensiv träning för att komma in i båthantering har vi nu gått in i lagseglingen i San Francisco. Under två dagar har Mark Ivey och Adam Roberts genomfört en lagseglingsclinic och drillat seglarna i hur man är ett framgångsrikt lagseglingsteam.

Hemma seglar vi inte lagsegling mer eller minde efter Optimisten och detta har gjort att lagseglingen här har varit en kul utmaning för seglarna. Dessutom att ge sig in i lagsegling i tvåmansbåt i mycket vind har varit lärorikt.

Tillsammans med StFYC;s coach Adam Corpus-Lane har undertecknad satt ihop fasta lag bestående av KSSS seglarna och StFYC;s seglare. Vi har nu totalt tre lag som fått chansen att köra ihop sig under de senaste dagarnas clinic. Våra senska seglare har bra kunskap i lagsegling men när man skall komunicera på engelska samt lära sig de termer som t.ex olika "Plays" vilka amerikanerna använder på banan har till en början varit lite förvirrande innan man fått grepp om det hela. Dock har det varit mycket intressant att vara med och se hur lagseglingen genomförs och tränas på Highschool och Collegenivå här och det har varit annorlunda mot vad vi är vana vid. 

Efter en vilodag som spenderades i Santa cruze med surfing och en amerikans BBQ så går vi nu in en lagseglingsregatta under torsdag och fredag. det kommer att bli intensiva matcher fram till ca 14:00 var dag sedan ökar vinden och blir för stark för att genomföra lagsegling under resterande del av eftermiddagen.

Våra KSSS  seglare hade förmodligen varit väldigt konurrenskraftiga om vi hade kört ett eller två helsvenska lag där vi kunnat lägga upp seglingen som vi är vana vid men då hade vi förmodligen inte lärt oss nya saker lika mycket som vi gör nu.

Vid pennan/

Anders Bengtsson.