Nyheter

KSSS och GKSS satsar tillsammans i 49er mot Rio 2016.

2015-09-30 - Träning, OS Marcus Anjemark seglar med Carl P Sylvan mot Rio 2016. Carl är förnärvarande en av den mest meriterade och rutinerade 49erseglare i Sverige. Carl seglade så sent som i våras 2015 med Otto Hamel.

Då var båten rankad trettonde båt på världsrankingen(8:e nation). Det bästa resultat en svensk 49er varit rankad på många år.

KSSS seglaren Marcus Anjemark ingår i KSSS Challenge Team mot OS 2020 och seglar med Gustav Pettersson i 49er. Marcus ges nu möjligheten att segla med Carl P Sylvan över en tid för att ta OS platsen till Rio 2016 i 49er klassen.

Eftersom vi satsar långsiktigt mot Japan 2020 måste jag tänka utbildning parallellt med seglingen, säger Gustav. I och med denna möjlighet, att Marcus kan ”teama” ihop sig med Carl P kan jag koncentrera mig en tid på skolan för att senare köra på med Marcus igen senast nästa höst. Då har Marcus fått möjligheten att köra max i en OS satsning med Carl P, vilket kommer göra oss än starkare i nästa olympiad.

Det känns helt fantastisk för mig att få den här chansen, säger Marcus. Jag kommer att få lära mig massor som kommer ge oss, mig och Gustav en ännu bättre grund för att etablera oss på en högre nivå än vad vi har idag.

Vi kommer att lägga upp det i tre etapper där första etappen blir VM i Argentina i november. Vi har tränat och tränar flitigt den sista månaden och känner att vi har hittat varandra riktigt bra i båten redan, säger en nöjd Carl.

Vi kommer att i första hand sikta på att ta Nationsplatsen för Sverige och sen bli ännu vassare under vintern. Vi kommer att åka till USA tidigt nästa år för att delta på världscupen i Miami för att sen segla VM 2016 i februari i Clearwater, USA.

Fas tre skall vi vara etablerade igen, förhoppningsvis en bra utvecklingsperiod mot Rio i augusti.

Vi vet att det blir en tuff resa, men vi är villiga att gå för det ”all in”, säger både instämmande på väg ut för nästa träningspass.

Det känns otroligt spännande att vi kan hjälpas åt igen mellan elitklubbarna, tycker båda sportcheferna, Thomas Rahm, GKSS och Björn Johansson, KSSS.

Det känns viktig att se möjligheterna nu när denna chans dyker upp både för Carl och Marcus.

Det kan också öppna nya möjligheter för framtida olympiader till goda samarbeten i andra klasser, mellan elitklubbarna.