Nyheter

KSSS tjejer utmanade på Midwinter Championship i Miami

2015-01-20 - Kappsegling Julia och Cissi i 49er FX och RSX Fanny gjorde bra årsdebut i spåren.

Det blev en bra öppning för Julia och Cissi på Midwinter Championship här i Miami.

Som vanligt visade Miami upp sin bästa sida. Byiga, varma, skiftande vindar under tre dagar, som välkomnade hela världseliten. En tävling som blev en "warmup" inför världscupen som börjar nästa vecka. Tjejerna hade en relativ ojämn serie men det räckte till en bra femte plats, precis slagna av sina träningskompisar Lisa Ericson/ Hanna Klinga som blev fyra.

På RSX brädan visade Fanny Baumann också framfötterna med en bra sjätteplats. Allt som stärker självförtroendet är bra, kommenterar Fanny.

Adam Holm tog sig också in på en topp tio totalt bland de trettio brädorna som var med.

Värre blev det för Anton och Fredrik i 470 som inte fick ut sin båt ur tullen, trots utlovad containerleverans varje dag under hela förra veckan.  Kändes lite tråkigt nu faktiskt, när vi väntat och sett framemot att köra in den nya båten innan världscupen. Nu får vi lite färre dagar att göra det på, men vi har nästan en hel vecka på oss att få ordning på det, så det känns lugnt, säger Anton och tittar på sin nya ögonsten.  

På plats och i träning är även Jesper Stålheim och Gustav Petterson /Marcus Anjemark. Fattas gör nu bara Ida Svensson/Rasmus Rosengren och Josefin Olsson som anländer inom några dagar.

Welcome to Miami......

Björn Johansson