Nyheter

KSSS/StFYC vann Tom Allen Team Race Regatta

2015-07-20 - Träning Under veckan har åtta KSSS seglare fått möjligheten till att vara i San Fransisco på St Francis Yacht Club för att träna lagseling som ett led i ett utbyte mellan klubbarna på ungdomssidan. Detta avslutades med en tvådagars regatta där KSSS tillsammans med StFYC lyckade vinna hela regattan efter en rafflande final i bäst av fem.

Vi har nu befunnit oss på StFYC i 10 dagar för att träna och tävla. Veckan avslutades med The Tom Allen Regatta som är en nyinstiftad regatta till minne av Tom Allen som var medlem i StFYC och som stöttat ungdomseglingen på klubben. Vi har haft tre stycken mixlag bestående av seglare från KSSS och StFYC under regattan som seglat mot närliggande klubbar. Efter två dagars hård segling så stod det till slut klart att KSSS/StFYC Orange lyckats vinna efter en hård final i bäst av fem matcher mot vårt andra lag KSSS/StFYC Yellow. 

Vinnande laget bestod av:
Lawson Willard/Calle Olsson
Malin Tengström/Sara Paulsen
Will Paulsen/Malin Sandholm

Det har verkligen varit en enorm utvecklingskurva där de flesta seglarna kommer från enmansjollar och nu sätter sig i en helt ny tvåmansbåt med någon som de ej seglat med tidigare för att sedan i slutet av veckan ha bra kontroll på både båthantering och lagsegling.

Vi vill tacka St Francis Yacht Club för en trevlig och mycket lärorik vecka!

Vid pennan/

Anders Bengtsson