Kasta loss, segla med oss

Häng med på någon av KSSS eskadrar i sommar! En eskader sätter lite fart på semestertillvaron, vi ordnar aktiviteter och barnen lär känna nya seglarkompisar som räcker länge och väcker seglingsinstresset.

KSSS erbjuder i år ett bredare eskaderprogram än någonsin. Vi seglar tre familjeeskadrar, en lite kortare till Åland, en lite längre till Finland och en till Öland via Gotska Sandön. Dessutom vår uppskattade ”Pirateskader” för familjer med barn upp till lågstadiet. Pirateskadern utgår från Sandhamn och seglar dit vinden bär, korta sträckor till ställen som har glass eller badstrand, barnen styr.

Dessutom planerar vi en längre eskader genom Göta kanal till västkusten. Om man inte vill hänga med hela vägen till Göteborg och Marstrand kan man vända tillbaks i Söderköping (efter ett besök på glassparadiset ”Smultronstället) eller senare på kanalen.

Eskadrarna besöker fina gästhamnar och naturhamnar och försöker hitta några speciella smultronställen att besöka, men viktigast när vi seglar med barn är… att ungdomarna är med. Vi vet vad som får barn och tonåringar att hänga med på båten, ha kul och komma med ombord även nästa sommar. Vi badar, lekar, seglar jolle, badar, spelar kort, kapsejsar, lär oss knopar, badar, busar, paddlar gummijolle... och får nya kompisar att dela segling och sjölivet med.

2015 års eskaderprogram:

  • Pirateskadern för de allra minsta barnen. Mål: Barnvänliga och lättförtöjda hamnar, korta sträckor i mellanskärgården. 4 dagar vecka 27.
  • Västkusteskader, via Göta Kanal. Mål: Göteborg och Marstrand, men det går bra att  vända tidigare. Preliminärt 14 dagar med start vecka 27.
  • Finlandseskader, 10 dagar vecka 28-29.  Mål: Finska skärgården, och eskadern kommer inledas med ett par längre seglingsdagar för att vi skall ha tid till riktiga smultronställen i Finland.
  • Ölandseskadern med Gotska Sandön. Mål: Norra Öland med en stopover på Gotska Sandön om vädret är stabilt. 7 dagar vecka 28, 
  • Ålandseskadern. Mål: Ålands skärgård. 6 dagar vecka 29.
  • Express-eskader inför Express-SM på Sandhamn. Mål: Upptäck ytterskärgården (utan att behöva spackla köl). 5 dagar vecka 31.

    Läs mer om eskadrarna här