Lovisa Karlsson tvåa i Big Boat men siktar på OS

Tvåa i ORCi Big Boats klassen blev Blixt Pro Sailing, en TP52a med en besättning på 15 personer och med Tomas Blixt, flerfaldig vinnare av ÅF Offshore Race, som skeppare.

Ombord fanns också Lovisa Karlsson. Till vardags seglar Lovisa Laser Radial och siktar framför allt mot OS i Tokyo 2020. Lovisa är en av Sveriges största jolletalanger och vid en ceremoni i samband med Volvo Ocean Race stopover i Göteborg fick hon i förra veckan motta ett stipendium ur Mange Olssons Minnesfond.

Lovisa som nyligen gick ut seglargymnasiet och som nu satsar mot världstoppen, gör sitt första ÅF Offshore Race och berättar om skillnaderna mellan att segla Laser och en TP52a.

– När jag seglar Laser så sitter jag och håller roder och skot och styr på känsla. Nu har det mer handlat om att sitta och spana och sedan har man fått gå tillbaka och prata med rorsman och sedan bestämt, säger Lovisa och fortsätter:

– Det har också krävts att man hållit båten mer still och inte styrt för mycket. Det är även annorlunda när man är fler i båten. Det kräver mer samarbete till skillnad ifrån Lasern där jag gör allt själv. Men det är roligt att ha någon att prata med…